top of page

Kremlin mediapropaganda Ukrainassa - RSF:n uusi raportti

Media on tärkeä tekijä Venäjän käymässä hybridisodassa. Tutkimuksemme Aleksandr Malkevitšin toiminnasta paljastaa Venäjän propagandakoneiston sisäisen toiminnan Venäjän miehittämillä alueilla Ukrainassa.  Koordinoinut toimet ovat lisätodisteita Kremlin luomasta disinformaatiokuplasta ja korostavat kiireellistä tarvetta torjua propagandaa ja taistella oikeudesta luotettaviin uutisiin ja tietoihin.


Vuosi Venäjän käynnistämän toisen vaiheen nk "erikoisoperaation" jälkeen, tarkoituksena Donbassin ja Etelä-Ukrainan saaminen täydelliseen hallintaan, Toimittajat ilman rajoja -järjestön (TIR/RSF) tutkimus paljastaa miten Jevgeni Prigožinia lähellä oleva salaperäinen yrittäjä Aleksandr Malkevitš aloitti toimintansa ja käynnisti propagandansa ennätysajassa Etelä-Ukrainassa.


Kesä-elokuussa 2022 Venäjä-mielisiä televisio- ja radioasemia ilmestyi yhtäkkiä useisiin sodan runtelemiin Ukrainan kaupunkeihin. Uusia "toimittajia" värvättiin nopeasti editoimaan ja toimittamaan tätä Wagner-ryhmään kuuluvaa propagandakoneistoa. Etelä-Ukraina tulvi propagandaa, jonka tarkoituksena oli tukea Kremlin sanomaa ja pyyhkäistä pois Ukraina menneisyydestä heti alueen jouduttua Venäjän käsiin.


Raportti :


https://rsf.org/en/investigation-mysterious-alexander-malkevich-kremlin-propagandist-ukraine
bottom of page