top of page

RSF:n tukipiste Gazaa seuraavalle medialle

Toimittajat ilman rajoja (RSF) on avannut alueellisen tukipisteen Beirutiin, Libanoniin.


Gazan sotaa kuvaavat toimittajat ja tiedotusvälineet saavat sieltä varusteita ja tukea voidakseen työskennellä mahdollisimman turvallisissa olosuhteissa.


Keskus on tarkoitettu Lähi-idän medialle, palvelemaan sekä paikallisia että kansainvälisiä Gazan sodasta kirjoittavia toimittajia.


Tukipisteessä toimittajille tarjotaan työpisteitä, nettiyhteyksiä, fyysisen ja digitaalisen turvallisuuden koulutusta, psykologista tukea, oikeusapua ja suojavarusteita, kuten  luodinkestäviä liivejä ja kypäriä, sekä ensiapulaukkuja.


Tukipisteen avaaminen Beirutiin mahdollisti muun muassa Bonnier Newsin lahjoitus, kertoo Toimittajat ilman rajoja Ruotsin puheenjohtaja Erik Larsson.


RSF avasi tukipisteen yhdessä Samir Kassir Foundationin kanssa, joka työskentelee vapaan median ja kulttuurin puolesta Libanonissa ja muualla arabimaailmassa.


RSF:llä on ennestään kaksi medialle suunnattua tukipistettä Ukrainassa, Kiovassa ja Lvivissä.


– Palestiinalainen journalismi tarvitsee tukea. Meidän on suojeltava tiedonsaantioikeus kaikkialla Lähi-idässä ja erityisesti Gazan sodan pahiten kärsineillä alueilla.

Uusi tukipiste pyrkii vahvistamaan alueella työskentelevien toimittajien turvallisuutta ja sitä kautta puolustamaan lehdistönvapautta, sanoo RSF:n kampanjapäällikkö Rebecca Vincent.


RSF on työskennellyt auttaakseen toimittajia alueella Israelin ja Hamasin välisen sodan syttymisestä asti.


Työtämme lehdistönvapauden puolesta ja toimittajien turvallisuuden takaamiseksi voit nyt tukea suoraan TIR:in kautta:


Fl17 1544 3000 3431 81 (NDEAFIHH)


Comments


bottom of page