Julian Assangella on oikeus valittaa päätöksestä, jonka mukaan hänet tulisi luovuttaa Yhdysvaltoihin. Ison-Britannian korkein oikeus antaa Yhdysvaltain hallitukselle kolme viikkoa aikaa antaakseen takeita Assangen oikeuksistaa ja ettei häntä tuomita kuolemaan. Jos Yhdysvallat ei anna näitä takeita, Assange voi valittaa luovuttamisesta.
Julian Assangen asianajajat ovat esittäneet yhdeksän syytä, miksi hänellä on valitusoikeus, mutta tuomioistuin tunnustaa näistä valitusperusteista vain kolme.
Vuosina 2010 ja 2011 Julian Assangen perustama Wikileaks paljasti miten Yhdysvallat oli tappanut siviilejä useaan otteeseen, muun muassa että amerikkalainen hyökkäyshelikopteri ampui useita siviilejä ja kaksi Reutersin toimittajaa Irakin pääkaupungissa Bagdadissa 12. heinäkuuta 2007. Useat vuodot osoittivat, että laittomia teloituksia suoritettiin muualla maassa, sekä pahoinpitelyjä Afganistanissa.
Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja RSF on painottanut, että jos Yhdysvaltain hallitus onnistuisi saamaan Assangen luovutetuksi ja asettamaan hänet syytteeseen vakoilulain nojalla, seuraavaksi voisi kuka tahansa, joka julkaisee vuotaneisiin turvaluokiteltuihin tietoihin perustuvia tarinoita joutua syytteeseen. Seurauksena kärsisi viime kädessä meidän kaikkien oikeutemme tietoon.
RSF on ainoa organisaatio, joka on tiiviisti seurannut luovuttamistapaukseen liittyvää oikeusprosessia Ison-Britannian tuomioistuimissa paikan päällä viimeisten neljän vuoden aikana, laajoista luvanhakuista huolimatta.
コメント