top of page

RSF tarjoaa nyt venäjänkielisille riippumatonta journalismia

Päivitetty: 8. maalisk.


RSF:n Svoboda-satelliittipaketti: miljoonat venäjänkieliset pääsevät itsenäisen journalismin piiriin.


Toimittajat ilman rajoja (RSF) julkisti tänään 5. maaliskuuta uraauurtavan kanavapaketin Svoboda. Yhdeksän venäjänkielistä televisio- ja radiokanavaa lähetetään Eutelsatin suositulla Hotbird-satelliitilla 13E Venäjälle, Ukrainan ja Baltian maiden miehitetyille alueille.


Svoboda on suunniteltu toimittamaan luotettavia uutislähteitä alueille ja väestöille, jotka ovat alttiina disinformaatiolle ja propagandalle. Paketti on saatavilla 4,5 miljoonalle kotitaloudelle Venäjän federaatiossa ja noin 800 000 kotitaloudelle miehitetyssä Ukrainassa. Kotitaloudet eivät tarvitse lisälaitteita uusien kanavien katseluun.

Oikeus luotettavaan journalismiin

Svoboda-satelliittipakettien tarjonta sisältää laajan valikoiman sisällöntuottajia, kuten kanavat Echo, Radio Sakharov, Current Time, Euroradio, TV8, Ost/West 24 sekä Dimitry Gordonin, Irina Shikhmanin, IStoriesin, Holod Median ja Novaja Gazeta Europe. Lisää sisällöntuottajia lisätään lähitulevaisuudessa sekä uusi uutiskanava. Satelliittipaketti koostuu enintään 25 itsenäisestä venäjänkielisestä radio- ja televisiokanavasta.


"Tilanteessa, jossa Venäjän digitaalinen tila kutistuu, Svobodan kanavapaketti on osoitus horjumattomasta sitoutumisestamme oikeuteen luotettavaan journalismiin", sanoo RSF:n pääsihteeri Christophe Deloire.Commentaires


bottom of page