top of page

Tue Gazan sodasta raportoivia toimittajiaOsallistu kanssamme tärkeään ja symboliseen tapahtumaan osana Toimittajat ilman rajoja (RSF) -järjestön maailmanlaajuista kampanjaa Gazan puolesta. Järjestämme valokuvauksen yhdessä Journalistiliiton kanssa, johon haemme 120 ihmistä symboloimaan kaikkia niitä kuolleita journalisteja, jotka ovat menettäneet henkensä Gazan verilöylyn aikana.  

Valokuvaus järjestetään Kansalaistorilla keskiviikkona 19.6. klo 12.  

Tavoitteenamme on kirkastaa journalistisen työn merkitystä Gazan hädän ilmentäjänä. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko: humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Sotaa käyvien pitäisi tehdä kaikkensa, jotta journalistit voisivat tehdä työtään turvallisesti. YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyi vuonna 2015 päätöslauselman, jonka mukaan konfliktitilanteista raportoivia toimittajia ja muita alan ammattilaisia sekä näiden avustajia tulee kohdella ja suojella kuten siviilejä. 

Kansalaistorille kokoontuvan 120 ihmisen joukon on tarkoitus konkretisoida kuolleiden toimittajien määrää suurelle yleisölle. Kuvaa on tarkoitus levittää maailmanlaajuisesti. Samanlainen kuva on tarkoitus ottaa muun muassa Ruotsissa, Britanniassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Osallistumalla yhteiskuvaan autat välittämään voimakkaan viestin siitä, että journalistien työskentelyolosuhteiden parantaminen Gazassa on välttämätöntä. Osallistuminen on tärkeä kunnianosoitus kuolleille toimittajille ja osoitus solidaarisuudesta kaikille niille, jotka jatkavat vapaan tiedonvälityksen edistämistä Gazan vaarallisissa olosuhteissa.  

Ilmoittaudu osallistumisestasi viimeistään maanantaihin 17.6. mennessä Journalistiliiton sivustolla.

Noudatamme tilaisuudessa Journalistiliiton turvallisen tilan periaatteita.

 


Comments


bottom of page