top of page

Thibaut Bruttin RSF:n johtoon

Päivitetty: 12. heinäk.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön uusi pääsihteeri on Thibaut Bruttin. Bruttin seuraa entistä pääsihteeriä Christophe Deloirea, joka kuoli syöpään 8. kesäkuuta.


Thibaut Bruttin liittyi RSF:ään vuonna 2014 ja on toiminut apulaispääsihteerinä vuodesta 2021. Hän on ollut mukana kehittämässä RSF:n tärkeimpiä aloitteita, kuten Journalism Trust Initiative (JTI), afganistanilaisten toimittajien evakuointia, lehdistönvapauskeskuksia Ukrainassa, toimittaja Marina Ovsyannikovan pakoa Venäjältä, sekä Svoboda-satelliittipakettia, joka toimittaa uutisia venäjänkielisille sekä Venäjän sisällä että sen ulkopuolella.


Thibaut Bruttin kertoo että hän aikoo jatkaa RSF:n toiminnan kehittämistä ja vastata lehdistönvapauden ja tiedonsaantioikeuden nopeasti kasvaviin haasteisiin maailmanlaajuisesti.


Thibaut Bruttin on myös elokuvahistorioitsija ja on julkaissut useita kirjoja aiheesta, mukaan lukien Louis de Funès, à la Folie (2020, Martinière, yhdessä Alain Krugerin kanssa), Michel Audiard réalisateur (2022, Actes Sud/ Institut Lumière), La Soupe aux choux (Yellow Now, 2023) ja Michel Audiard/Jean Vautrin (2023, Actes Sud/Institut Lumière).
コメント


bottom of page