top of page

Helsingin Sanomien journalistit oikeuteen turvallisuussalaisuuden paljastamisestaSyyttäjälaitoksen 29.10.2021 julkaiseman tiedotteen mukaan apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteen kolmea Helsingin Sanomien toimituksessa työskennellyttä henkilöä vastaan turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja turvallisuussalaisuuden paljastamisen yrityksestä. Syyte liittyy Helsingin Sanomissa 16.12.2017 julkaistuun artikkeliin ja sen jälkeen julkaistavaksi aiottuun artikkelikokonaisuuteen.


Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Siksi kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön (RSF) Suomen-osasto ei toistaiseksi voi ottaa kantaa syytteisiin.


Osasto korostaa kuitenkin laajan sananvapauden merkitystä demokraattisen yhteiskunnan keskeisenä tukipilarina ja yhtyy Julkisen sanan neuvoston kannanottoon, jossa edellytetään syytteiden perustelujen ja oikeudenkäynnin avoimuutta ja toivotaan faktapohjaista julkista keskustelua aiheesta.


Comments


bottom of page