top of page

Free Assange!

Julian Assangen luovuttaminen on nyt vaarallisen lähellä. Viime viikolla tuomari antoi kolme sivua pitkän päätöksen, jossa se hylkäsi Wikileaksin julkaisijan luovuttamismääräystä koskevan valituksen, mikä jätti vain yhden viimeisen vaiheen mahdolliseksi brittein tuomioistuimissa. Jos Assange luovutetaan Yhdysvaltoihin, häntä uhkaa yhteensä 175 vuoden vankeus. Tämä tarkoittaa, että hän saattaa viettää loppuelämänsä kaltereiden takana. Vetoamme presidentti Bideniin että hän hylkäisi syytteet, päättäisi tapaus Assangen ja sallisi hänen vapauttamisen ilman lisäviivytyksiä!


Yhdysvaltain hallitus on pyytänyt Assangen luovuttamista saadakseen hänet oikeuden eteen 18 syytteessä liittyen Wikileaksin vuonna 2010 julkaisemiin satoihin tuhansiin salaisiksi luokiteltuihin asiakirjoihin, jotka paljastivat sotarikoksia ja ihmisoikeusloukkauksia.


Jos Assange luovutetaan, hän olisi ensimmäinen julkaisija joka olisi tuomittu Yhdysvaltain vakoilulain nojalla. Yleisen edun puolustaminen ei kuulu lain puitteisiin.


Näin luotaisi hälyttävä ennakkotapaus, joka puolestaan vaikuttaisi pysyvästi journalismin asemaan  ympäri maailmaa. Mitä seuraavaksi tapahtuu ei pysty ennustamaan, eikä historiallisia seurauksia. On aika lopettaa tämä säälimätön Assangen maalittaminen ja toimia journalismin ja lehdistönvapauden puolustamiseksi.


#FreeAssange, jatkamme taistelua lehdistönvapauden puolesta!

Comments


bottom of page