top of page

Allekirjoita vetoomus Mohammed bin Salmanille: vangitut sauditoimittajat vapautettava

Päivitetty: 22. tammik. 2019

Toimittaja Jamal Khashoggin brutaali murha Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa järkytti koko maailmaa. Synkkä todellisuus on, että Saudi-Arabia on valmis käyttämään kaikki mahdolliset keinot hiljentääkseen toimittajat – ruoskimaan, kiduttamaan ja jopa murhaamaan.


Sen jälkeen kun Mohammed bin Salman nimitettiin Saudi-Arabian kruununprinssiksi kesäkuussa 2017, maan vangittujen toimittajien ja bloggaajien määrä on kaksinkertaistunut.


Khashoggin tapaus oli järkyttävä herätys. Meidän on toimittava nopeasti pelastaaksemme Saudi-Arabian pidättämät 28 toimittajaa ja bloggaajaa. Meidän on viestitettävä Mohammed bin Salmanille, että hänen on lopetettava väkivaltaisuutensa journalisteja kohtaan.Viesti kruununprinssi Mohammed bin Salmanille


Toimittaja Jamal Khashoggin brutaali murha Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa 2. lokakuuta järkytti koko maailmaa. Tämän järkyttävän rikoksen myötä jokainen on nähnyt kuningaskuntanne käyttämät barbaariset keinot hiljentääkseen toimittajia. Olette valmiita kiduttamaan, kaappaamaan, ruoskimaan ja jopa murhaamaan.


Siitä saakka, kun Teidät nimitettiin kruununprinssiksi kesäkuussa 2017, on vangittujen toimittajien ja bloggaajien määrä Saudi-Arabiassa tuplaantunut. Teidän on paljastettava totuus Khashoggin murhasta ja lopettaa nämä brutaalit, keskiaikaiset käytännöt.


Me vetoamme sinun vapauttavan heti ja ehdoitta ne 28 journalistia ja bloggaajaa, jotka ovat vangittuina käytettyään oikeuttaan informaation- ja mielipiteenvapauteen. Vapauttakaa Raif Badawi, joka on tuomittu kymmenen vuoden vankeuteen ja 1000 raipaniskuun.


Vapauttakaa Alaa Brinji, joka on tuomittu seitsemän vuoden vankeuteen ja naisbloggaaja Iman al Nafjan.


On aika lopettaa halveksittava käytäntönne vangita toimittajia järjettömin perustein.

Comentários


bottom of page