top of page

Toimittajat maksavat raportoinnista hengellään

Yli sata toimittajaa on joutunut väkivallan uhriksi Ukrainassa viimeisten kahden vuoden aikana.


Yksitoista toimittajaa (11) on kuollut. Toimittajia on joutunut toimituksiinsa kohdistuneiden pommitusten uhreiksi. Toiset ovat loukkaantuneet tai kadonneet.

Venäjän miehittämällä Ukrainan alueella paikalliset riippumattomat mediat ovat vähentyneet tai joutuneet lopettamaan toimintansa.


Toimittajat ilman rajoja (RSF) on kirjannut kaikki väärinkäytökset, mukaan lukien tulitukset, pidätykset ja katoamiset kahden vuoden aikana Ukrainassa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä 24. helmikuuta 2022.


Tuhannet ukrainalaiset ja akkreditoidut kansainväliset toimittajat ovat jatkaneet sodan seuraamista heikentyneestä turvallisuustilanteesta huolimatta.


”Tiedotusvälineet ovat olleet Venäjän Ukrainan hyökkäyksen suoria uhreja. Vuonna 2023 ja vuonna 2022 toimittajat ovat valitettavasti joutuneet maksamaan hengellään raportoidessaan sodasta. Toiset ovat haavoittuneet tai joutuneet Venäjän miehitysvoimien vangeiksi tai kadonneet. Kunnioitamme ammattilaisten rohkeutta ja vaadimme, että heitä vastaan ​​tehtyihin rikoksiin syyllistyneet saatetaan oikeuden.”


Jeanne Cavalier

RSF


Linkki alkuperäiseen uutiseen täällä.


Comments


bottom of page