top of page

RSF vetoaa hallitukseen: hengenvaarassa olevia afganistanilaisia toimittajia autettavaToimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osasto on toimittanut hallitukselle luottamuksellisesti tiedoksi luettelon afganistanilaisista toimittajista, joiden tiedetään olevan välittömässä hengenvaarassa.


Luettelo sisältää tiedot 26 toimittajasta, joista 19 on naisia ja 7 miehiä. Nimet, tiedot työnantajista ja perhesuhteista sekä yhteystiedot on koottu Toimittajat ilman rajoja -järjestön (RSF) päämajassa Pariisissa. RSF on toimittanut luettelon kaikille aktiivisesti toimivien kansallisten osastojensa hallituksille.


Toimittajat ilman rajoja vetoaa Suomen hallitukseen, jotta se evakuoidessaan henkilöitä Afganistanista ottaisi mahdollisuuksien mukaan huomioon myös nämä henkilöt, tarjoaisi heille ainakin tilapäistä suojaa ja hyväksyisi heidät mukaan Kabulista evakuoitavien joukkoon.


Aiemmin (15.8.2021) RSF:n edustaja keskusteli talibanien puhemiehen Zabihullah Mujahidin kanssa, joka vakuutteli, että toimittajat saavat vapaasti jatkaa journalistista työtään.


RSF on lisäksi vedonnut YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se kutsuisi koolle neuvoa-antavan istunnon (arria), jossa laadittaisiin hätäsuunnitelma Afganistanin journalismin tukemiseksi.


Lisätietoja:


Jarmo Mäkelä

Toimittajat ilman rajoja Suomi ry.

Puheenjohtaja

+358408442609


Tekstiä editoitu 21.8.2021 klo 14.50 lehdistötiedotteen julkaisun yhteydessä.

--

Kommentare


bottom of page