top of page

TIR:n jäsenille

Kansalaiset lehdistönvapauden asialla


Hyvä TIR:n jäsen,


Kesällä tulee kuluneeksi kuusi vuotta ystäväni Shujaat Bukharin murhasta. Kashmirilainen päätoimittaja ammuttiin perustamansa lehden toimituksen ulko-oven edessä. Ratkaisukeskeisen journalistin edustama maltillinen linja oli muodostunut liian vaaralliseksi Kashmirin konfliktista hyötyville osapuolille. Siksi Shujaatista oli päästävä eroon.

Tapahtuneen johdosta päätin, että tulisin tekemään lehdistönvapaustyötä entistä aktiivisemmin lopun ikääni. Siksi olin erityisen ilahtunut, kun Toimittajat ilman rajoja -järjestön hallitus kysyi halukkuuttani ryhtyä Suomen-osaston puheenjohtajaksi. TIR:n vahvuus on sen monipuolisessa jäsenistössä. Järjestöön ovat tervetulleita kaikki sananvapautta kannattavat kansalaiset, jotka haluavat edistää faktapohjaisen informaation vapaata kulkua. Mitä laajempi ja monipuolisempi tämä joukko on, sitä vaikuttavampaa on TIR:n työ. 


Siksi lämmin kiitos siitä, että olet kanssamme aktiivisesti mukana tukemassa avoimen demokratian toteutumista!


Samaan aikaan, kun lehdistönvapaustilanne maailmalla heikkenee ja naapurimaasta Venäjästä on muodostunut tiedonvälityksen musta aukko, on TIR:n toiminta myös Suomessa yhä tärkeämpää. Suomen sijoitus RSF:n kansainvälisessä lehdistönvapausindeksissä on viime vuosina pudonnut. Journalistien työ on vaikeutunut. Yhä useammin työrauha häiriintyy. Journalistien perustehtävää haastetaan entistä äänekkäämmin ja rajummin eri puolilta yhteiskuntaa. Tehtävämme on kysyä, onko Suomella edellytyksiä pysyä lehdistönvapauden mallimaana – ja samalla etsiä ratkaisuja ilmaantuviin ongelmiin.


Lehdistönvapauden tilaa maailmanlaajuisesti arvioiva World Press Freedom -indeksi julkaistaan jälleen kansainvälisenä lehdistönvapauden päivänä eli 3.5.2024.


TIR on tuolloin järjestämässä kumppaniensa kanssa kaksi tilaisuutta, joihin olet lämpimästi tervetullut: 


1. Aamulla klo 9:30 alkaen keskustelemme Helsingin Pikkuparlamentissa siitä, voiko polarisaation pysäyttää.

Seminaariin edellytetään  ennakkoilmoittautumista 29.4. mennessä.


2. Iltapäivällä klo 16 alkaen arvioimme lehdistönvapauden toteutumista Suomessa. Tilaisuus järjestetään Merkki-museossa Ludviginkadulla Helsingissä.


Kerromme lisää kuluvan vuoden tapahtumista ja projekteista lähiaikoina.Otan myös mielelläni vastaan ideoita TIR:n toiminnan kehittämiseksi osoitteeseen: kaius.niemi@rsf.fi

Vielä kerran kiitos tuestasi vapaalle sanalle!


Kaius Niemi

Puheenjohtaja

Toimittajat ilman rajoja

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page