top of page

#FreeSpeechHelsinki starttaa aiheinaan Brexit ja sananvapaus – pääpuhujana ulkoministeri Haavisto

Toimittajat ilman rajoja ry:n EU-puheenjohtajuuskauden aikainen sananvapauskampanja #FreeSpeechHelsinki starttaa toden teolla torstaina 29.8.2019 Kansallismuseossa pidettävällä keskustelutilaisuudella Did People Get the Truth? The Future of Europe in Light of Brexit.


Brexit on yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden visaisimmista kysymyksistä. Samalla se on aihe, jonka ympärillä aiheelliset syytökset disinformaatiosta, valeuutisista ja ulkopuolisesta vaikuttamisesta ovat kiinnittäneet laajaa huomiota. Mihin suuntaan Eurooppa on kehittymässä, ovatko sananvapaus ja oikeusvaltioperiaate vaarassa?


Tilaisuus on ajoitettu juuri EU:n epävirallisen ulkoministerikokouksen (Gymnich) alle, jossa ulkoministerit keskustelevat osuvasti muun muassa hybridivaikuttamisesta.

Tilaisuuden keynote-puheenvuoron pitää ulkoministeri Pekka Haavisto.


Paneelikeskusteluun osallistuvat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola, kansainvälisesti arvostettu amerikkalainen EU-kirjeenvaihtaja Teri Schultz, Faktabaarin perustaja Mikko Salo ja kirjailija, toimittaja sekä Toimittajat ilman rajoja Suomen hallituksen jäsen Jessikka Aro. Tilaisuudessa puhetta johtaa Toimittajat ilman rajoja Suomen puheenjohtaja, toimittaja ja diplomaatti emeritus Jarmo Mäkelä.


Seminaari on medialle ja kutsuvieraille tarkoitettu, mutta tilaisuuden keskustelua voi seurata ja siihen osallistua sosiaalisessa mediassa tilaisuuden aikana klo 11.30 – 12.30 ja sen jälkeenkin: #FreeSpeechHelsinki.


Tätä tilaisuutta ja TIR:n EU-puheenjohtajuuskampanjaa on osaltaan tukenut Otto A. Malmin säätiö.

Komentar


bottom of page